GYIK

Gyakran felmerülő kérdések

 

 

Érdemes-e lakásvásárlásra személyi kölcsönt fölvenni?
Bármilyen alacsony összeget is szeretne felvenni, nem érdemes azt személyi kölcsön formájában igényelni, mivel a személyi kölcsön kamata a lakáscélú jelzáloghitel kamatának többszöröse lehet.


Igényelhetek gyorskölcsönt, ha a közüzemi díjakat nem csekken, hanem a bankszámlámról rendezem (átutalással vagy csoportos beszedési megbízással)?
Igen. Amennyiben Ön bankszámláról rendezi a közüzemi díjakat, úgy azok rendezéséről bankszámlakivonatot kell benyújtani a személyi kölcsön igénylésekor.

Kaphat-e személyi kölcsönt az, akinek már van más hitele?
Személyi kölcsön igénylésekor alapesetben nem kizáró ok a meglévő hitel (pl.: folyószámlahitel, lakáscélú vagy szabad felhasználású jelzáloghitel). A bank azonban a rendelkezésre álló havi jövedelem mellett megvizsgálja a havonta a hitel(ek) törlesztésére fordított összege(ke)t is. Amennyiben a hitel(ek) törlesztő részlete meghaladja a bank által megengedett mértéket, a személyi kölcsön folyósítását a bank az ügyfél érdekében, a túlzott eladósodottság megelőzése miatt elutasítja.

A gyorskölcsön és a munkaviszony összefüggései
Személyi kölcsön igénylésekor az igénylőnek minimum 3-6 havi bejelentett munkaviszonnyal kell rendelkeznie az aktuális munkahelyén, nem töltheti próbaidejét és nem állhat felmondás alatt sem.

Kaphat-e minimálbérrel rendelkező személy személyi kölcsönt?
A személyi kölcsön felvételének feltételei a gazdasági válság miatt jelentősen szigorodtak, de több banki partnerünk sem zárja ki a minimálbért keresőknek történő személyi kölcsön folyósítását.

Eladható-e az az autó, amelyet záloghitel terhel?
Az autózáloghitel teljes futamideje alatt – vagy a hitel visszafizetéséig – az autó nem értékesíthető.

A kézizáloghitel fogalma
Kézi zálog hitel = lombard hitel. Ingóság (autó zálog-hitel esetén pl.: személygépjármű) elzálogosítása mellett nyújtott hitel, a hitel fedezete a zálogtárgy, tehát maga a gépkocsi.

Csatlakozzon hozzánk!

  • Karrier és üzleti lehetőségek