Nőtt a hitelek száma

2015. szeptember 18.
Nőtt a hitelek száma

Az iskolakezdésnek köszönhetően erős növekedés tapasztalható a fogyasztási hitelek kihelyezésében. Különösen a folyószámla-típusú hitelek esetében figyelték ezt meg a bankok.

A pénzintézetek többsége szerint a legtöbb hitelintézetnél a hitelkártyáknál és folyószámla-hitelkereteknél növekedett leginkább a kereslet, de fokozottabb érdeklődést tapasztaltak a személyi hitelek iránt is.
 
Az MKB bank közlése szerint a folyószámla hitelek tekintetében májushoz képest kétszeres növekedést lehet érzékelni, míg a személyi kölcsönöknél 40 százalékos volt az emelkedés.
A CIB Bank tapasztalatai szerint a személyi kölcsönöknél szeptemberben nő meg nagyobb mértékben az érdeklődés. Az OTP bank szerint főként nyáron volt megfigyelhető kimagasló kereslet, elsősorban a személyi kölcsön és hitelkártya termékekben.
 
A Provident Pénzügyi Zrt.-nek a saját ügyfelei körében végzett felmérése szerint a szülők 45 százaléka több mint 50 ezer forintot költ a gyerekek beiskolázására, további 15-15 százalékuk 30-40 ezer, illetve 40-50 ezer forint közötti összeget fizet ki a tanévkezdéskor.
 
Szerző: VG Online
 

Csatlakozzon hozzánk!

  • Karrier és üzleti lehetőségek