Gyakran felmerülő kérdések

►  Gyakran felmerülő kérdések

 

 

►  Mit kell tennem, ha külföldre utazom autóval?

  • Amennyiben autóval utazik külföldre, ajánlott kiváltania zöldkártyáját.
  • Ez egy olyan bizonylat, amely külföldön is igazolja, hogy az autó rendelkezik az előírt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással. A zöldkártya érvényessége a KGFB fedezet fennállásának utolsó napja, de legkevesebb 15 napra állítják ki.
  • A zöldkártyára általában nincs szükség a rendszám-egyezményben részt vevő országokban, ahol a gépjármű telephelye szerinti hatósági jelzést (rendszámot) illetve az autón található országjelzést elfogadják az érvényes felelősségbiztosítás igazolásaként. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy közúti ellenőrzés során a hatóság gyakran elkéri a zöldkártyát, így külföldi utazás előtt mindenképpen ajánlott kiváltani azt.

►  Mi történik, ha egy ideig nem használom az autót? Ebben az esetben is kell fizetnem kötelező felelősség biztosítást/ CASCO-t?

Amennyiben a gépjárművet ideiglenesen (pl. a téli időszakban) nem használja és ezt a biztosító tudomására hozza, lehetősége van szüneteltetni a díjfizetést. Ez azonban maximum 6 hónapig tarthat. Ennél hosszabb időre a szerződés felbontásával mentesülhet a biztosítási díj fizetése alól és az újbóli üzembe helyezéskor új szerződést kell kötni. Amennyiben ez két éven belül megtörténik, akkor még érvényesíthetjük az előző szerződésünkön elért bónusz fokozatunkat.

 

Csatlakozzon hozzánk!

  • Karrier és üzleti lehetőségek