Van is, meg nincs is szocpol

2012. március 01.
Van is, meg nincs is szocpol

A végtörlesztéssel kapcsolatos intézkedések miatt csúszik a Magyar Kormány által ismételten bevezetésre kerülő szocpol. A Nemzetgazdasági Minisztérium valószínűleg a hetekben leszerződik bankokkal. Márciustól kamattámogatás is lehetséges – írja az Index hírportál.

Szigorúbb feltételekkel idén januárban indult volna el újra útjára a 2009-ben leállított szocpol, ami után gyermekekre kaphatnak kedvezményt a lakásvásárlásban gondolkodó családok. Az eddigi információk szerint azonban még senki sem kapott ilyen típusú kedvezményt, mivel az állam még nem tudott megállapodni egyetlen bankkal sem, mert azok még a végtörlesztés lezárásához kapcsolódó papírokkal foglalkoztak. Várhatóan a következő hetekben már konkrét időpontok is nyilvánosságra kerülnek az otthonteremtő programmal kapcsolatban.

A minisztérium a következőket mondta a hírportálnak: „Mindegyik hitelintézet mérlegeli, hogy részt kíván-e venni a szocpol közvetítésében, amennyiben igen, a szerződéstervezetet visszaküldi aláírva”. Az előzetes becslések szerint legalább 4 ezer család fogja igényelni a szociálpolitikai kedvezményt, még idén. Emellett azonban az otthonteremtési program másikelemeként kamattámogatási programot is hirdetett a kormány. Az Uniós jóváhagyás után ezt a lehetőséget használt lakásra vagy akár felújításra is lehet fordítani.

Forrás: Index

Csatlakozzon hozzánk!

  • Karrier és üzleti lehetőségek