Új hitelprogram kis- és középvállalkozásoknak

2015. Április 19.
Új hitelprogram kis- és középvállalkozásoknak

Az OTP Bank OTP Business üzletága a kkv-t megcélzó programot indít.

„OTP Business 250 Hitelprogram” néven új, kifejezetten a kis- és középvállalkozásokat (kkv) megcélzó hitelprogramot hirdetett meg az OTP Bank OTP Business üzletága – jelentették be mai sajtótájékoztatójukon a hitelintézet vezetői.
A program keretében a vállalkozások többféle hitelkonstrukció közül választhatnak, legfeljebb 250 millió forintos keretösszegig. Az OTP Business 250 Hitelprogram újdonsága, hogy a vállalkozások egyszerre juthatnak folyószámla-, forgóeszköz- és beruházási hitelhez, miközben az egyszerűsített feltételeknek köszönhetően lényegesen gyorsabb hitelelbírálásra számíthatnak.
Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese elmondta: a vállalati hitelezés tavaly már érezhetően bővült Magyarországon, és az OTP Bank a programmal újabb lökést kíván adni ennek a felfutásnak. Hozzátette: a vállalati hitelezés élénkülésében jelentős szerep jutott a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjának (NHP), amely réven eddig összesen 1360 milliárd forintnyi kihelyezés történt.
 
Wolf László hangsúlyozta: a vállalati hitelezés élénkülése az egyik legfontosabb feltétele a magyarországi gazdasági növekedés fenntarthatóvá tételének. A hitelintézet előrejelzése szerint egyébként a GDP növekedésének üteme némileg lassul idén Magyarországon, de mindenképp 2 százalék fölött marad. Az OTP Bank emellett változatlanul alacsony kamatkörnyezetre, a GDP-hez mérten 3 százalék alatti államháztartási hiányra, és csökkenő államadósságra számít.
 
Forrás: VG.hu

Csatlakozzon hozzánk!

  • Karrier és üzleti lehetőségek