Személyi kölcsön külföldi jövedelemmel?

2014. október 22.
Személyi kölcsön külföldi jövedelemmel?

Külföldi jövedelemmel vajon vehetek fel személyi kölcsönt?

Egyre több ilyen és ehhez hasonló kérdést kapunk, ezért itt az ideje, hogy tisztázzuk a részleteket. Milyen lehetőségeink vannak, ha gyorsan van szükségünk hitelre? Mekkora hitelt vehetünk fel ingatlan fedezet nélkül, ha külföldön dolgozunk?

Külföldi jövedelem esetén is van lehetőség itthon hitelt felvenni és nem csak ingatlanfedezettel, hanem anélkül is. Persze az ügyfélnek meg kell felelnie a banki előírásoknak. Külföldi jövedelemszerzés esetén is ugyanazon feltételeknek kell megfelelni, mint magyarországi jövedelem esetében. Ez azt jelenti, hogy pénzintézettől függően legalább 3-6-12 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkeznie az adósnak a jelenlegi munkahelyén.

Tényként kell megállapítanunk, hogy a nagy kereskedelmi bankok közül elég kevesen fogadnak be olyan személyi kölcsön hitelkérelmet, ahol az igénylő külföldi munkáltatótól, külföldi bankszámlára kapja a jövedelmét.

Ki igényelhet külföldi jövedelemmel személyi kölcsönt?

aki alkalmazottként dolgozik külföldön

határozatlan időre szóló munkaszerződése van

rendelkezik magyar adószámmal

van magyarországi állandó lakcíme, vagy tartózkodási helye

rendelkezik saját névre szóló telefon előfizetéssel                                                                            

Milyen dokumentumokra van szükség?

Munkavállalói engedély (ha szükséges az adott országban)

Tartózkodási engedély (ha szükséges az adott országban)

Külföldi munkaszerződés

Munkáltatói igazolás

Utolsó 3-6 havi bankszámlakivonat

Az adózás helye szerinti adóhatóság által kiállított jövedelemigazolás 

Angol, vagy német nyelvű dokumentumok fordítására szerencsére ma már nincs szükség. Figyeljünk azonban, hogy a banknak jogában áll további dokumentumokat is bekérni, mint például az adózás helye szerinti adóhatóság által kiállított jövedelemigazolás.

Mindezen igazolások benyújtása után az adott bank elvégzi a hitelbírálatot a jövedelem valamint a személyi feltételek vizsgálata alapján. Kamat tekintetében a bankok nem tesznek különbséget külföldi és hazai jövedelem között. Vannak azonban olyan bankok, ahol csak magyarországi bankszámlára érkező munkabért fogadnak el. Megkötés továbbá, hogy saját, külföldi vállalkozásból származó jövedelemmel azonban nem igényelhetünk személyi hitelt.

Nézzünk egy gyors számítást!

Forrás: bankmonitor.hu

Csatlakozzon hozzánk!

  • Karrier és üzleti lehetőségek