Nehézkes árfolyamrögzítés

2012. Április 05.
Nehézkes árfolyamrögzítés

Nem megy gördülékenyen a közalkalmazottak támogatott árfolyamrögzítése – járt utána a Hír TV az utóbbi napokban. A számukra hirdetett kedvezmények elbírálásához, feldolgozásához ugyanis nincs elég szakképzettségük.

A közalkalmazottak júniusig egyedüliként kérhetik a devizahitelük árfolyamának rögzítését a pénzintézetekben. „A kamattámogatás feltételei szigorúak. A fő szabály szerint csak akkor jár, ha a köztisztviselőnek, vagy közalkalmazottnak nincs más ingatlan a tulajdonában, mint az, amelyikre a jelzálogkölcsönt felvette. Előírás az is, hogy életvitel szerűen ott lakjon. A jogszabály kivételes esetben, például öröklésnél, vagy válásnál engedi csak meg a többes ingatlantulajdont.”

Az előírt szabályok, lehetőségek alkalmazásához, azok értelmezéséhez azonban jogi végzettségre lenne szükség – adta közzé a Hír TV. Továbbá a kamattámogatás mértékét sem tudják megfelelően megállapítani a banki alkalmazottak.

Tehát habár elindult az árfolyamrögzítés, a szabályozás nem elég egyértelmű a banki ügyin tézők számára, így előreláthatólag kisebb várakozásokra kell számítani az elbírálások során.

Csatlakozzon hozzánk!

  • Karrier és üzleti lehetőségek