Még két bank inthet búcsút

2015. augusztus 13.
Még két bank inthet búcsút

A Sberban és az Axa Bank is kivonulhat Magyarországról.

Még két bank elhagyhatja az országot, ami csak attól függ, sikerül-e eladniuk a magyar hálózatukat. A Figyelő szerint a Citibank  mellett az orosz Sberbank és az Axa  Bank is kivonulna már az országból. Az utóbbinál nagyjából a megszokott mederben zajlik az üzlet, ami már a második periódusában tart. Már érdeklődők is vannak, bár a lap úgy tudja, már többen kiszálltak a versenyből. Az AXA egyben szeretné eladni a portfólióját, de ha úgy nem megy, akkor külön értékesítenék a jól, és külön a rosszul teljesítő részeket, amiket már szét is választottak.
 
A Sberbanknak viszont ez nem ilyen egyszerű: az orosz banknak nagy gondot okoznak a szankciók, amik miatt nem juthat nyugati befektetés az orosz cégbe, ezért is adná inkább el az üzletét, ráadásul gyorsan. A Figyelő úgy tudja, a tulajdonosok már egy ideje házalnak, de egyelőre senkinek sem kell a magyar hálózat, mert azt csak nagyon mínuszosan lehetne átvenni. Az OTP-t és az Erstét sem érdekelte az üzlet, és bár az államot, pontosabban az Magyar Fejlesztési Bankot még megmozgatta a dolog, most már ők sem olyan lelkesek.
 
Az sem teljesen tiszta még, hogy ki viheti a Citibank magyar hálózatát: a hetilap szerint az Erste az esélyes felvásárló, de még azon vitáznak a citisekkel, hogy mi legyen abban az átmeneti egy évben, amíg a felvásárlás után az új vevő még használhatja a Citibank rendszereit.
 
Forrás: Pénzcentrum
 

Csatlakozzon hozzánk!

  • Karrier és üzleti lehetőségek