Kimarad a jóból a forint

2014. június 09.
Kimarad a jóból a forint

A nemzetközi tőzsdék új csúcsokra futnak, a forint azonban nyugodtan viselkedik.

Az euróval szembeni árfolyam a hétfői ünnepnapon is mérsékelten mozdult meg és a kedd reggel is hasonlóképp indul. 

Tombol a bika a világ részvénypiacain. Ehhez képest a forint piaca igencsak nyugodt. A hétfői kereskedésben - a hazai befektetők az ünnepnap miatt nem voltak jelen a piacon - minimálisan gyengült a forint, az euróval szembeni jegyzések a 304-es szint felett is jártak. Kedd reggel ennél kissé erősebb szinten indított a forint, 303,60 körül járt a kurzus.

Csúcsról csúcsra járnak a piacok

A feltörekvő piaci devizák erejét segíti a nemzetközi piacokon látható kedvező hangulat. Az egyes devizák piacán azonban mindez eltérően csapódik le. Ennek oka, hogy az Európai Központi Bank által múlt csütörtökön bejelentett intézkedések - piaci vélemények szerint - egyes jegybankoknak újabb muníciót adnak a lazább monetáris politikához. Ilyen lehet a Magyar Nemzeti Bank, a további kamatcsökkentések pedig nem kedveznek a forint erejének. Ezzel szemben elemzői vélemények szerint a lengyel jegybank nem változtat az irányadó rátáján a jövőben, ami pedig a zlotynak kedvez. Nem véletlen, hogy a lengyel fizetőeszköz 14 havi csúcsánál jár. 

A keddi kereskedésben fontos esemény lesz, hogy Varga Mihály régi-új nemzetgazdasági miniszter ma tárgyal a Magyar Bankszövetség képviselőivel a devizahitelesek megsegítésének témájában.

Forrás: Portfolio.hu 

Csatlakozzon hozzánk!

  • Karrier és üzleti lehetőségek