Kevesen tudnak a Babakötvényről

2015. augusztus 06.
Kevesen tudnak a Babakötvényről

Nem fogy a kötvény, mert a szülők nem is tudnak róla.

Sokkal jobban fizet az állam a bankoknál, mégsem viszik át a kincstárhoz a Start-számlát a szülők. Az újszülötteknek is megérné számlát nyitni, de egyre kevesebben teszik. A kincstár szerint reklámkampánnyal kellene felhívni a figyelmet a lehetőségre - írja a Világgazdaság.
 
Drasztikusan visszaesett a Babakötvény népszerűsége az utóbbi hónapokban, májusban és júniusban már csak minden hetedik gyereknek nyitottak a szülők Start-számlát a Magyar Államkincstárnál, hogy apránként takarékoskodva gondoskodjanak a jövőjéről.
 
A kincstár szerint a visszaesés oka az, hogy nem rendelkeznek marketingkerettel, ez megnehezíti a szolgáltatás köztudatba építését. A Babakötvényt korábban is az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) reklámozta, és a kampányok után valóban megnőtt a kereslet a számlákra. Az ÁKK - ha befejeződik az erről szóló közbeszerzési tender - az idén ősszel és télen indít még kampányokat a lakossági állampapírok népszerűsítésére, ebben a Babakötvényt és a Start-értékpapírszámlát is reklámozzák majd.
 
Forrás: Pénzcentrum

Csatlakozzon hozzánk!

  • Karrier és üzleti lehetőségek