Devizahitel – revízió is kérhető

2015. május 08.
Devizahitel – revízió is kérhető

Azok az ügyfelek, akiket bankjuk már értesített a csökkent törlesztőrészletekről, revíziót is kérhetnek.

Trócsányi László, igazságügyi miniszter az úgynevezett devizaperek lezárulásával kapcsolatban elmondta: 79 keresetet nyújtottak be a pénzügyi intézmények, ebből 78 volt "valódi per", és mindet megnyerte az állam.
 
Továbbá az Országgyűlés négy olyan törvényt fogadott el, amely lehetővé tett, hogy az egyoldalú kamatemelés miatt elszámoltassák a bankokat. "Igazából azt kellett bizonyítani a bankoknak, hogy tisztességesen jártak-e el, amikor egyoldalúan kamatot emeltek" - mondta -, és a pénzintézeteknek ezt nem sikerült alátámasztaniuk.
 
A miniszter hozzátette azt is, hogy az Alkotmánybíróság is - összesen hatszor - az államnak adott igazat a kérdésben. Azzal kapcsolatban, hogy az ügyfelek akár revíziót is kérhetnek, úgy fogalmazott:"ha a revízió nem vezet eredményre, akkor egy nem peres eljárásban bírósághoz lehet fordulni”. Ehhez hozzáfűzte még azt is, hogy bízik benne, hogy az elszámolások megfelelőek lesznek, és a bankok betartják a szabályokat.
 
A jogászképzés kérdését a kormány áttekintette, és arra jutott, hogy bizonyos intézkedéseket meg kell hoznia annak érdekében, hogy a jogászképzés színvonala naprakész legyen, másrészt pedig jobban oda kell figyelni a tehetséggondozásra és a kutatásra is - tette hozzá.
 
"Az igazságügyi tárca megfelelő jogi eszközöket fog kapni annak érdekében, hogy ezeket elősegítse" - fogalmazott. A minisztérium együttműködik a jogi karokkal, közösen keresik azt a megoldást, amely által a kormány célkitűzéseinek eleget tudnak tenni - mondta.
 
Forrás: MTI
 

Csatlakozzon hozzánk!

  • Karrier és üzleti lehetőségek