Árfolyamrögzítés - jól járhatunk vele!

2012. január 25.
Árfolyamrögzítés - jól járhatunk vele!

A végtörlesztés hajrája után új lehetőséggel segíti a devizában eladósodott állampolgárokat a Magyar Kormány. Az árfolyamrögzítés bevezetésével sokak havi törlesztő részlete csökkenne jelentősen, ami megakadályozza, hogy újabb és újabb családok adósodjanak el véglegesen és essenek az adóság spirál csapdájába.

A hirado.hu adatai szerint kb. 750 ezer devizaadósból olyan 150 – 200 ezer az, aki jelenleg él a végtörlesztés lehetőségével. A fennmaradó adósoknak olyan 50 %-a élhet az árfolyamrögzítés lehetőségével.

Az árfolyamrögzítés a második Orbán-kormány már rég felmerült terve, amivel a hitelekkel küszködő családokat segítenék. Ennek értelmében az adott devizatartozást „befagyasztanák” egy előre meghatározott árfolyamon, majd az így megmaradt (kevesebb) összegű tartozást törlesztenék az adósok. A rögzített árfolyamszinten felül megmaradó kamatterhet az állam és a bankok átvállalnák az ügyféltől.

Előzetes számolások szerint az elemzők a törlesztő részletek 20-30%-os csökkenését várják ezzel a programmal, amit – amennyiben lehetőség van rá – be is lehet fektetni, hogy a jövőben összegyűlő összeggel akár előtörleszthessék a fennmaradt hitelhátralékot.

Forrás: MTV
 

Csatlakozzon hozzánk!

  • Karrier és üzleti lehetőségek