2 lakossági energiapályázat jön nyáron

2011. május 16.
2 lakossági energiapályázat jön nyáron

A tavaly bezárt Zöld Beruházási Program után 2 új pályázat jöhet nyáron, az egyiket új építésű családi házak energiatakarékos megépítésére, a másikat pedig a már meglévő családi házak energetikai felújítására tervezi a kormány.

Nemcsak a nagyvárosi iparosított technológiával épült társasházakra, hanem a családi házas környezetben meglévő, 1992 előtt épült családi házakra is kiterjesztik az új épületkorszerűsítési programot – ígérte Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) klíma- és energiaügyért felelős államtitkára. Szükség is van rá, a statisztikák szerint ugyanis a lakosság tulajdonában levő otthonok 70 százaléka elavult energetikailag és felújításra szorul.

Az otthonok ilyen irányú fejlesztése nemcsak a téli hónapokban hozza meg eredményét, amikor a fűtési számla a töredékére csökken, de a valamikori eladási esélyeket is nagyban növeli. A jövő évtől minden eladónak be kell majd mutatni a lakás energiatanúsítványát, amelyből kiderül, hogy mennyire pazarló az ingatlan. Az okos vevők számításba veszik majd a mutatószámot, mert a rezsiköltség egyre inkább terheli a családok nagy részét. Érdemes tehát a pályázatra odafigyelni és kihasználni az állami segítségnyújtást.
 

Forrás: Duna House hírek

Csatlakozzon hozzánk!

  • Karrier és üzleti lehetőségek